Përfitimet shëndetësore nga përqafimi

0
612

Një përqafim është në thelb një formë e terapisë në vetvete. Kur marrim përqafime, ne marrim njëkohësisht edhe një ndjenjë rehatie, kujdesi, dashurie, mirëkuptimi dhe shumë ndjenja të tjera të papërshkrueshme.

Duke thënë këtë, a nuk pajtoheni që t’i jepni njëri-tjetrit një përqafim çdo ditë do të ishte një ide e mirë?

Ndryshimet fiziologjike që përjetojmë thellë kur jemi duke u përqafuar mund të përshkruhet si një nga format përfundimtare të të qënit human dhe i gjallë.

Ja 5 përfitimet që merrni prej saj:

  • Balancon sistemin nervor
  • Redukton nivelin e stresit
  • Ju përmirëson humorin
  • Relakson mendjen dhe trupin tuaj
  • Përmirëson rrahjet e zemrës

Shkurtimisht, duhet të përqafojmë njëri-tjetrin çdo ditë për shëndetin tonë mendor dhe fizik. Më e rëndësishmja, për lumturinë tonë!

KOMENTO

Please enter your comment!
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu